Het maken van een energieplan voor Eenum en Wirdum gaat van start.

De gemeente Eemsdelta heeft de opdracht gekregen van het Rijk om energieplannen per wijk(stad) of dorp te maken. Deze plannen gaan over hoe we onze woningen gaan verwarmen zonder aardgas. In 2030 moet al 20% van alle huishoudens in Nederland van het gas af zijn. Dat is al over 8 jaar. We kunnen het plannen maken aan de gemeente overlaten, maar ook zelf als dorp hierover gaan nadenken.

Maar hoe en waar te beginnen, wat is er allemaal al en welke kant gaat het op. Wat is handig om wel of niet te doen, hoe zit dat met kosten? Vragen waar iedereen mee te maken krijgt. 

Wij, als team WEP, organiseren een aantal koffieochtenden

Zaterdagochtend 18 september 10.00 tot 12 uur Dorpshuis Wirdum

Zaterdagochtend 25 september 10.00 tot 12 uur Dorpshuis Wirdum

Zaterdagochtend 2 oktober 10.00 tot 12 uur Dorpshuis Wirdum

Zaterdagochtend 9 oktober 10.00 tot 12 uur Dorpshuis Eenum

We gaan graag met u in gesprek over zaken die u bezighouden. Zoals bijvoorbeeld de versterking van uw woning en hoe verder als we van het gas af moeten. Welke oplossingen ziet u en hoe zou dat voor ons het beste kunnen.

Dinsdag 26 oktober is er een dorpsbrainstorm in het Dorpshuis van Wirdum.

Aanvang 20 uur.

Waarom moeten we van het gas af? Wat moet er allemaal gebeuren om gasvrij te kunnen leven? Welke vragen zijn er? Welke zorgen, welke kansen zien we? Welke ideeën of plannen zijn er al in Wirdum en Eenum? Voel je vrij om je stem te laten horen. Het gaat ons allemaal aan.

Voor meer informatie: www.eenum.net en www.wirdum-gn.com

De werkgroep WEP Wirdum-Eenum

Gert-Jan Groessink , Marjan Datema, Petra Klooster, Eddie Rijnsewijn, Jantine Koppert (GrEK) en Cindy Looyé (GrEK)