Taalvrijwilligers gezocht voor taalhuizen.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalvrijwilligers voor de Taalhuizen in de drie gemeenten. Dit zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen.
Noorderpoort en Stichting Lezen en Schrijven
Als vrijwilliger in het Taalhuis werk je in de meeste gevallen in de bibliotheken van de drie gemeenten. Voor vrijwilligers is er begeleiding door een Taalhuiscoördinator vanuit Noorderpoort. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week. Taalvrijwilligers worden zoveel mogelijk gekoppeld aan mensen uit de eigen gemeente. Een belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen een goed gevoel bij elkaar hebben. Er wordt gewerkt met leermiddelen van de Stichting Lezen en Schrijven.

Wilt u vrijwilliger worden? Dan kunt u contact opnemen met André de Graaf, via 0596-692929 of via aj.degraaf@noorderpoort.nl.