Monnikenwerk 2023 in de Andreaskerk te Eenum.

Expositie op de woensdagmiddagen van 17 – 20 uur op 12, 19 en 26 juli en op 2, 9 en 16 augustus 2023.

ROLINA NELL (Kunstenaar)

Mijn werk is geworteld in mijn observatie van- en interactie met mijn omgeving en het dagelijks leven. Intuïtie en verbeelding spelen daarbij een belangrijke rol. Vanuit mijn eigen vrouw-zijn staan vrouwen en meisjes centraal in mijn werk. Ik ben gefascineerd door universele houdingen en poses die, hoewel subtiel en cultureel beïnvloed, toch een persoonlijkheid onthullen. De afwezigheid van gezichten als belangrijk menselijk kenmerk geeft de vrijheid om de identiteit achter culturele codes te onderzoeken. In mijn werk blijft de identiteit mysterieus en het verleden voelbaar; bijna fluisterend schilder en teken ik deze in het heden, of krijgt het vorm in collages en installaties.

Rolina is afgestudeerd aan de ABK Minerva Groningen, exposeert haar werk regelmatig, heeft veel gereisd en werkt wereldwijd in kunstenaarsresidenties. Ze is curator en organisator bij Bierumer School, een ruimte voor productie en presentatie in Noordoost Groningen. Daarnaast actief bij het platform about A woman; vrouwelijke kunstenaars in dialoog over hun positie in de kunstwereld.