Monikkenwerk in de kerk van Eenum

De laatste 3 woensdagen van juli en de eerste 3 woensdagen van augustus a.s. werkt Maya Vermeulen in de Andreaskerk. Op deze dagen geeft ze uitleg over haar werken, ‘s avonds van 17.00 – 20.00 uur.

Maya over haar werk

Ik maak divers werk, maar mijn liefde voor de ruimte om me heen staat tot nu toe centraal. Dat leidt tot een fascinatie voor landschappen. Wat die in mij oproepen, vertaal ik in tekeningen, schilderijen en objecten.                               

Wat ik uiteindelijk laat zien hoeft trouwens helemaal niet op een landschap te lijken; want als je aan de gang gaat spelen ook hele andere dingen een rol, bijvoorbeeld wat je te weten bent gekomen bij je onderzoek naar een bepaald gebied, wat je ervaren hebt toen je erin liep, dus wat je voelt en wat je gedacht hebt en denkt. Er zijn heel veel invloeden die samenkomen in het uiteindelijke resultaat. Bovendien ben je zelf altijd in ontwikkeling, dat speelt ook mee.

Ik ben in zekere zin figuratief begonnen, maar mijn werk is langzamerhand abstracter en gelaagder aan het worden. Ik laat meer aspecten toe.