Maria-lichtmis Wintertocht vindt weer plaats op 4 februari 2023

Wandeltocht met ontmoeting, cultuur en lekkernijen langs de vier kerken van Eenum, Leermens, ’t Zandt en Zeerijp

Nadat deze Midwinterwandeling een paar keer niet door kon gaan in verband met de coronaperikelen is het nu weer zover.

Wanneer: Zaterdag 4 februari 2023 van 10:00 tot 16:30. De afstand bedraagt 15 km en voert deelnemers langs een landelijke route. Onderweg kan er uitgerust worden in de kerken, kan er iets genuttigd worden en wordt de wandelaar vermaakt. Stempelkaart en routebeschrijving/programma voor deelnemers zijn op de website en in alle kerken beschikbaar. Deelnemers kunnen in elk van de vier deelnemende kerken starten.

Info: Bert de Jong 0596 573517 / 0642911611 / bertdejong61@gmail.com

Website: https://sites.google.com/view/marialichtmis/

De kerken zijn ook met de fiets te bereiken.

Over het evenement: 

Maria Lichtmis was één van de twee dagen waarop knechten en dienstboden lang geleden van betrekking bij de boeren konden veranderen (de andere dag was 11 november, Sint-Maarten). In de loop der eeuwen werd Maria Lichtmis een feestelijke traditie met pannenkoeken eten, muziek en theater.

De plaatselijke commissies van de kerken uit Eenum, Zeerijp, ’t Zandt en Leermens hebben deze oude traditie in 2019 nieuw leven ingeblazen. In alle vier kerken zijn activiteiten (exposities, muziek, zang, eten en drinken) georganiseerd.

Vanzelfsprekend kan de deelnemer in een paar kerken pannenkoeken eten, maar ook is er soep, koffie etc. verkrijgbaar. (Geen pinautomaat aanwezig) 

Checkt u onze website voor de laatste ontwikkelingen.

Foto: Teunis Haveman.