Akoestische Kamer organiseert in de kerk van Eenum.

Op 12 januari 2018 treedt accordeonist David Munnelly op in de kerk van Eenum (IJzerbaan 14, 9913 PC Eenum)

Hij speelt op zijn accordeon swingende Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930.

Aanvang: 20.00 uur (2x 45 minuten)

De toegangsprijs is: € 12,00

(In de pauze wordt er koffie geschonken.)

David Munnelly is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap Mayo aan de Ierse westkust.
Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo’s van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing. Tegenover deze wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akkoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert.
David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band. De laatste jaren zijn vaardigheden als componist en arrangeur steeds meer op de voorgrond gekomen, en David werkt nu aan een breed scala aan muzikale projecten, variërend van het veel bekroonde pan-Europese accordeon quintet Samurai, via zijn experimentele solo composities, tot de energieke traditionele Ierse band Morga.

 

Comments are closed.

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden