Afsluiting tuinseizoen 2018

Evenals voorgaande jaren sluiten we het seizoen af met de gebruikelijke planten- en zadenbeurs.

Deze wordt gehouden in en om het dorpshuis op 20 oktober a.s. van 11.00 – 16.00 uur.

Onze berperkte voorraadlijst is te vinden op de link: Zaden-plantenlijst oktober 2018

Ook verkopen we appels en peren.

Verder is er een verkoopkraam . . . → Lees verder: Afsluiting tuinseizoen 2018

Opening plein Hogestraat Loppersum op 12 mei 2018

Op zaterdag 12 mei wordt het plein aan de Hogestraat in Loppersum feestelijk geopend. Dit plein is gerealiseerd op de locatie van de voormalige Albert Heijn. De gemeente en de winkeliers in het centrum zijn blij dat door het plein de winkels weer met elkaar in verbinding staan. Iedereen is welkom tijdens de opening . . . → Lees verder: Opening plein Hogestraat Loppersum op 12 mei 2018

Activiteiten tuinseizoen 2018

Zaterdag 12 mei 2018 wordt de pluktuin bij dorpshuis De Schans, Schansweg 2A te Eenum weer opengesteld. Ook is er dan een expositie van quiltwerken. Vanaf 11 – 16 uur is er een verkoop van 1 en 2-jarige- en vaste planten. Onze beperkte voorraadlijst is via de link Plantenlijst-mei-2018 te verkrijgen. Zoals gebruikelijk worden . . . → Lees verder: Activiteiten tuinseizoen 2018

Festival Terug naar het Begin in de Kerk van Eenum.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei zijn er in de kerk 3 voorstellingen van Karin Noeken (bekend van Vrouw Holland) Programma: Karin Noeken heeft een broer. En die broer heeft een hobby. Nee, een passie: hij zoekt naar familiegeschiedenis. Hij vraagt zich af waar we vandaan komen; Karin vraagt zich af wat dat . . . → Lees verder: Festival Terug naar het Begin in de Kerk van Eenum.

Zomercursus Saswitha Yoga met Ines

Ga ontspannen en vrij de zomer tegemoet met de zomerscursus Saswitha Yoga met Ines.

Je bent welkom, gewoon zoals je bent.

Saswitha Yoga gaat uit van de eenheid tussen lichaam en geest, waarbij de adem de verbinding vormt. Een yogales bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De adem is . . . → Lees verder: Zomercursus Saswitha Yoga met Ines

Pronkjewailpad (onderdeel van Tocht om de Noord)

Stempelend wandelen, door gastvrij ”Grunnen”. Een langeafstandswandelpad dat 6 maanden per jaar open is. De noordroute gaat ook door Eenum en wordt op vrijdag 30 maart a.s. geopend met een tiendaagse ”walk-off”. In dagelijks wisselende samenstelling lopen 5 doorgewinterde Tocht om de Noordwandelaars, vergezeld van wandelgasten zoals burgemeesters, ambassadeurs en partijen zoals de St. . . . → Lees verder: Pronkjewailpad (onderdeel van Tocht om de Noord)

Zien hoeveel afval u heeft ingeleverd.

U kunt zien hoe vaak uw container geleegd is en hoeveel kilo’s afval zijn gewogen. Dit kan door in te loggen met uw DigiD. Op deze manier kunt u bijhouden hoeveel afval u heeft ingeleverd. De weeginstallatie van de vrachtwagen pakt uw container op, leest de chip en weegt de inhoud van de container. . . . → Lees verder: Zien hoeveel afval u heeft ingeleverd.

Taalvrijwilligers gezocht voor taalhuizen.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalvrijwilligers voor de Taalhuizen in de drie gemeenten. Dit zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Wel is het belangrijk dat je geduld . . . → Lees verder: Taalvrijwilligers gezocht voor taalhuizen.

Afsluiting seizoen 2017

Op 7 oktober a.s. sluiten wij het seizoen af met de gebruikelijke planten- en zadenbeurs. U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom in de pluktuin.

In het dorpshuis is er tevens een verkoopstand van grote en kleinere tassen van verschillende materialen.

Voor onze beperkte voorraadlijst met planten en zaden klikt u op volgende . . . → Lees verder: Afsluiting seizoen 2017

Prairietuin

Hieronder een foto van de prairietuin op poortven in Eenum.

Lees verder Prairietuin

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden