EENUM

Het dorp Eenum telt 125 inwoners (peildatum 1-1-2011) en is heel rustig gelegen in het Groninger landschap. De belangrijkste verkeersader voor het dorp (Provinciale weg Groningen-Delfzijl) ligt op enkele kilometers afstand.

De trein rijdt ook op een 2-tal kilometers langs het dorp. Voor een treinreis naar Groningen of Delfzijl kan men instappen in Loppersum. De . . . → Lees verder: EENUM

Zaterdag 20 april vlag uitsteken.

Op zaterdag 20 april is het 74 jaar geleden dat het dorp Loppersum door Canadese militairen is bevrijd. Steek daarom op die dag vanaf 08.00 uur de vlag uit. Zie verder informatie flyer hieronder: Lees verder Zaterdag 20 april vlag uitsteken.

NL-doet verplaatst naar 23 Maart.

Vanwege de weersomstandigheden en daarmee samenhangend de natte ondergrond gaan de activiteiten a.s. zaterdag niet door. De Commissie Eenumer IJsbaan heeft in overleg met NL DOET besloten om de activiteiten te verplaatsen naar zaterdag 23 maart. Nog steeds onder het genot van muziek, thee, koffie, cake en natuurlijk Ranja voor de kinderen gaan we . . . → Lees verder: NL-doet verplaatst naar 23 Maart.

Top ouders gezocht!

Heb jij opvoedervaring, een positieve en praktische instelling, en ben je een dag per beschikbaar?

Wordt dan vrijwilliger bij Ouders voor Elkaar in Middelstum en ’t zandt.

Zie hieronder de poster voor meer informatie. Lees verder Top ouders gezocht!

Activiteiten 2019 van tuinclub De Groene Passie

11 mei: in verband met de opening van het pluktuinseizoen wordt er bij dorpshuis De Schans een plantenmarkt gehouden van 11-16 uur.

In het dorpshuis is dan ook een expositie van foto’s gemaakt door tuinontwerper Emile Wiersum uit Holwierde.

Ons beperkte aanbod is vanaf eind april te vinden op de site.

29 juni, 27 juli . . . → Lees verder: Activiteiten 2019 van tuinclub De Groene Passie

Gemeente Loppersum: snoeien bomen langs de Bosweg

In verband met het snoeien van de bomen langs de Bosweg te Loppersum is voor al het verkeer op dinsdag 19-2-2019 van 8.00 uur ’s morgens tot ’s middags 16.30 uur en op woensdag 20-2-2019 van 8.00 uur ’s morgens tot ’s middags 16.30 de Bosweg afgesloten. Men moet dan omrijden via Zeerijp of Wirdum om in Loppersum te komen. Dinsdagavond 19-2-2019 is de weg voor al het verkeer open van ’s middags 16.30 uur tot de volgende ochtend woensdag 20-2-2019 8.00 uur. De weg is tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk voor de hulpdiensten en openbaarvervoer.  Lees verder Gemeente Loppersum: snoeien bomen langs de Bosweg

IJsbaan Eenum

Koning winter is even weer in Nederland geweest. Hier dan ook een mooie foto van de ijsbaan.

Lees verder IJsbaan Eenum

Takkenroute: gratis laten ophalen van grof snoeiafval

Dit voorjaar (van maandag 25 februari tot en met vrijdag 1 maart) is er weer de mogelijkheid om grof snoeiafval gratis bij u thuis te laten ophalen. Grof snoeiafval is tuinafval dat niet in uw groene container past. Dit zijn takken tot polsdikte en in bundels aangeboden tot maximaal 2m3 (geen boomstronken). Wilt u . . . → Lees verder: Takkenroute: gratis laten ophalen van grof snoeiafval

Maria lichtmis wintertocht.

2 februari 2019 is er een Maria Lichtmis Wintertocht van 10.30 tot 16.30 uur.

De plaatselijke commissies van de kerken uit Eenum, Zeerijp, ’t Zandt en Leermens hebben het plan opgevat om deze oude traditie nieuw leven in te blazen en op deze dag de mooie kerken uit onze vier dorpen onder uw aandacht te brengen. Daarom zijn in alle vier kerken activiteiten georganiseerd en kunt u een (wandel)tocht maken om ze allemaal te bezoeken.

Lees verder Maria lichtmis wintertocht.

Plan van aanpak versterking gemeente Loppersum.

Inwoners worden geïnformeerd over plan van aanpak versterking gemeente Loppersum De Nationaal Coördinator Groningen heeft op 22 november 2018 het regionale plan van aanpak “Veiligheid voorop en de bewoner centraal” gepresenteerd. Dit plan vormt de basis van het nieuwe versterkingsprogramma en aan de lokale stuurgroepen is gevraagd een plan te maken voor de lokale . . . → Lees verder: Plan van aanpak versterking gemeente Loppersum.

Snel internet.

Wil je weten of je een witte postcode hebt en mee kan doen met aanleg glasvezelkabel.

Kijk dan op: www.snelinternetgroningen.nl als je op deze site kijkt  en je  postcode + huisnummer invult zie je waaronder je valt. Dit is voor sneller internet.

Volgens de gemeente komt er in week 45 meer nieuws . . . → Lees verder: Snel internet.

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden