EENUM

Het dorp Eenum telt 125 inwoners (peildatum 1-1-2011) en is heel rustig gelegen in het Groninger landschap. De belangrijkste verkeersader voor het dorp (Provinciale weg Groningen-Delfzijl) ligt op enkele kilometers afstand.

De trein rijdt ook op een 2-tal kilometers langs het dorp. Voor een treinreis naar Groningen of Delfzijl kan men instappen in Loppersum. De . . . → Lees verder: EENUM

Pronkjewailpad (onderdeel van Tocht om de Noord)

Stempelend wandelen, door gastvrij ”Grunnen”. Een langeafstandswandelpad dat 6 maanden per jaar open is. De noordroute gaat ook door Eenum en wordt op vrijdag 30 maart a.s. geopend met een tiendaagse ”walk-off”. In dagelijks wisselende samenstelling lopen 5 doorgewinterde Tocht om de Noordwandelaars, vergezeld van wandelgasten zoals burgemeesters, ambassadeurs en partijen zoals de St. . . . → Lees verder: Pronkjewailpad (onderdeel van Tocht om de Noord)

Zien hoeveel afval u heeft ingeleverd.

U kunt zien hoe vaak uw container geleegd is en hoeveel kilo’s afval zijn gewogen. Dit kan door in te loggen met uw DigiD. Op deze manier kunt u bijhouden hoeveel afval u heeft ingeleverd. De weeginstallatie van de vrachtwagen pakt uw container op, leest de chip en weegt de inhoud van de container. . . . → Lees verder: Zien hoeveel afval u heeft ingeleverd.

Buurkracht Eenum

Doe mee met Buurkracht Eenum. En maak gratis gebruik van een warmtecamera en energiestekkers. Ontdek waar energielekken in uw huis zitten en breng in kaart hoeveel energie uw elektrische apparaten gebruiken. De actie loopt tot 19 februari 2018, dus meld u snel aan.

Dit kan via: https://www.buurkracht.nl/buurten/eenum/buurtpagina

 

Inloopbijeenkomsten in januari over Bestemmingsplan Woondorpen

De gemeente Loppersum is het bestemmingsplan Woondorpen aan het voorbereiden. De dorpen Loppersum en Middelstum hebben beide een eigen bestemmingsplan. Voor de vijftien dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Startenhuizen, Huizinge, Leermens, Oosterwijtwerd, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum/Wirdumerdraai, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk wordt nu het bestemmingsplan Woondorpen voorbereid. Door nieuwe inzichten, ontwikkelingen en wettelijke verplichtingen . . . → Lees verder: Inloopbijeenkomsten in januari over Bestemmingsplan Woondorpen

Uitnodiging voor bewoners. Inspiratieavond ‘Versterking: samen sterker’.

Woon je in een dorp, wijk of buurt waar de versterking nu of later aan de orde is? En zou je daar samen met andere dorp,- wijk of buurtgenoten regie op willen voeren en invloed op willen uitoefenen, want het gaat immers om júllie huizen, júllie leefomgeving, dus júllie proces!? Zoek je een plek voor je vragen en/ of al opgedane ervaringen? Wil je leren van de ervaringen van bewoners die er midden in zitten en zich ook voor hun mededorpsgenoten en de toekomst van hun dorp of wijk inspannen – die hun ervaringen ook graag met andere bewoners delen? Zoek je de verbinding met anderen die hier ook over nadenken en mee bezig zijn? Kom dan naar onze inspiratieavond op dinsdag 16 januari 2018, geleid door Jaap Jepma. Wij willen jullie inspireren, op weg helpen. Ook willen wij aan de slag met wat jullie hierbij nodig hebben en jullie aangeven wat wij zien en doen. Daarom deze avond. Voor en van jullie, door en met ons. Samen sterker! Graag tot de 16e.

Lees verder Uitnodiging voor bewoners. Inspiratieavond ‘Versterking: samen sterker’.

Akoestische Kamer organiseert in de kerk van Eenum.

Op 12 januari 2018 treedt accordeonist David Munnelly op in de kerk van Eenum (IJzerbaan 14, 9913 PC Eenum)

Hij speelt op zijn accordeon swingende Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930.

Aanvang: 20.00 uur (2x 45 minuten)

De toegangsprijs is: € 12,00

(In de pauze wordt er koffie geschonken.)

David Munnelly is een accordeonist uit Belmullet, in het graafschap Mayo aan de Ierse westkust.
Zijn unieke muzikale stem is gebouwd op diepe fundamenten, beginnend met invloeden uit zijn directe familie, met name van zijn oma die melodeon speelde. Daaraan werd al snel een virtuoze zwier toegevoegd, met echo’s van de Iers-Amerikaanse muziek uit de jaren 1920 en 1930 vol swing. Tegenover deze wortels in de Ierse traditie wordt een verfijnde en hedendaagse begeleiding met bassen en akkoorden gesteld, waarmee hij een unieke, rijke en onvergetelijke sound creëert.
David wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Ierse accordeonisten van zijn generatie: hij heeft gespeeld met de legendarische Ierse bands De Dannan en The Chieftains, en was 15 jaar lang de frontman van The David Munnelly Band. De laatste jaren zijn vaardigheden als componist en arrangeur steeds meer op de voorgrond gekomen, en David werkt nu aan een breed scala aan muzikale projecten, variërend van het veel bekroonde pan-Europese accordeon quintet Samurai, via zijn experimentele solo composities, tot de energieke traditionele Ierse band Morga. Lees verder Akoestische Kamer organiseert in de kerk van Eenum.

Jaaragenda 2018

Vrijdag 2 maart: Oud papier. Vanaf 9.30 uur wordt dit opgehaald.

Dinsdag 3 april: Jeu de Boules. Aanvang 19.30 bij dorpshuis De Schans.

Dinsdag 17 april: Jeu de Boules. Aanvang 19.30 bij dorpshuis De Schans.

Dinsdag 1 mei: Jeu de Boules. Aanvang 19.30 bij dorpshuis De Schans.

Vrijdag 11 mei: Oud papier. Vanaf 9.30 uur . . . → Lees verder: Jaaragenda 2018

Bezinningsweek Oosterwijtwerd en Krewerd

Beste Eenumer buren,

De kerken van Oosterwijtwerd en Krewerd staan van zaterdag 28 oktober t/m zondag 5 november in het teken van bezinning. Zaterdag is het de Dag van de Stilte, donderdag is het Allerzielen… Samen met Krewerd besteden we er aandacht aan. Volgend jaar misschien in breder burenverband? Wat ons betreft graag. Hieronder . . . → Lees verder: Bezinningsweek Oosterwijtwerd en Krewerd

Taalvrijwilligers gezocht voor taalhuizen.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalvrijwilligers voor de Taalhuizen in de drie gemeenten. Dit zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Wel is het belangrijk dat je geduld . . . → Lees verder: Taalvrijwilligers gezocht voor taalhuizen.

Oproep voor Dorpskerstfeest 2017

Evenals vorig jaar gaan wij op zondag 17 december een gezellig kerstfeest houden in de kerk van Eenum. Het gelegenheidskoor is al bezig met het zoeken van passende nummers. En ze zijn tijdens gezellige avonden in het dorpshuis aan het repeteren. Mocht je mee willen doen met zang, muziek of een mooi verhaal, neem . . . → Lees verder: Oproep voor Dorpskerstfeest 2017

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden