EENUM

Het dorp Eenum telt 125 inwoners (peildatum 1-1-2011) en is heel rustig gelegen in het Groninger landschap. De belangrijkste verkeersader voor het dorp (Provinciale weg Groningen-Delfzijl) ligt op enkele kilometers afstand.

De trein rijdt ook op een 2-tal kilometers langs het dorp. Voor een treinreis naar Groningen of Delfzijl kan men instappen in Loppersum. De . . . → Lees verder: EENUM

DE KOEIEN GAAN DE WEI WEER IN!!!!!

Beste buurtgenoten,

Ook dit jaar komt het moment eraan dat onze koeien voor het eerst de wei ingaan: een bijzonder moment voor de koe, maar ook voor u en ons. Vorig jaar waren een heel aantal van u getuige van deze bijzondere gebeurtenis. Met elkaar hebben we genoten van onze koeien en de natuur! . . . → Lees verder: DE KOEIEN GAAN DE WEI WEER IN!!!!!

Uitnodiging voor 9 mei 2015: Garrels Grutters markt

Klik op onderstaande link voor meer informatie. (Klik op ‘actueel’ voor meer informatie over Garrels Grutters markt.) Hoogeland op de kaart

Schaatsen voor de jeugd

Helaas ziet het er niet naar uit dat we nog kunnen schaatsen op onze ijsbaan.

Daarom nodigen wij de jeugd van onze leden uit voor een schaatsmorgen in Kardinge.

Op zaterdag 14 maart as van 10.30 tot 12.30 uur.

Helaas is de ijshockeyhal gesloten.

Voor de jeugdleden en chauffeurs uiteraard gratis. Van de anderen . . . → Lees verder: Schaatsen voor de jeugd

Blijspel door toneelvereniging “Ons Genoegen”

Op 14, 20 en 21 maart speelt toneelgroep “Ons Genoegen” uit Leermens het blijspel “Een Rits te Ver”, geschreven door Jon van Eerd.

In de bijlage vinden jullie de uitnodiging.

Kaarten zijn voor leden te koop vanaf 2 maart en voor niet-leden vanaf 7 maart. Ze zijn verkrijgbaar bij Petra de Bruin, Leermensterweg 2 . . . → Lees verder: Blijspel door toneelvereniging “Ons Genoegen”

Informatie-avonden betreft herindeling Noord-Groningen, maart 2015

Aan alle verenigingen van dorpsbelangen,

Begin 2013 heeft de gemeenteraad van Loppersum met de inwoners gesproken over herindeling. De bijeenkomsten werden op 4 locaties gehouden, maar waren uiteraard bestemd voor alle inwoners. Toen ging het om de mogelijkheid om een gemeente te vormen met Appingedam en Delfzijl.(en de Eemshaven) Inmiddels zijn we twee jaar . . . → Lees verder: Informatie-avonden betreft herindeling Noord-Groningen, maart 2015

Open dag Tuinclub de Groene Passie

Hallo allemaal,

 

op zaterdag 16 mei opent Tuinclub De Groene Passie weer de poorten en wel van 11.00 tot 16.00 uur met de verkoop van plantjes.

Nadere informatie over wat er meer te doen is, volgt zo spoedig mogelijk! Vanaf 10 mei a.s. wordt de actuele voorraad op onze website geplaatst.

 

Tot . . . → Lees verder: Open dag Tuinclub de Groene Passie

Groninger dorpen – dorpenronde maart 2015

Groninger dorpen – dorpenronde maart 2015

Aardbevingsschade aan Eenumer kerk

Hierbij het verslag, met filmpje, van RTV Noord over de laatste bevingsschade aan de kerk van Eenum.

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=144614

Theater te Water speelt in Wirdum op vrijdag 30 januari ‘De Grote Schok’

Theater te Water komt op vrijdag 30 januari 2015 weer in Wirdum spelen en door Dagblad van het Noorden bekroond met 5 sterren. Een briljante satire in aardbevingsgebied. De voorstelling heet dan ook heel toepasselijk; De grote Schok. Een voorstelling over gewone mensen die speelt tegen het ongewone decor van de aardbevingen. Een huisje, . . . → Lees verder: Theater te Water speelt in Wirdum op vrijdag 30 januari ‘De Grote Schok’

Toneelvoorstelling in Oosterwijtwerd op 17 januari

Dorpsbelangen Oosterwijtwerd heeft op 17 januari een toneelvoorstelling in Eetcafe de Boerderij georganiseerd. Ook Eenumers worden van harte uitgenodigd; zie bijlage voor meer informatie affiche toneel 2015 01 05.

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden