EENUM

Het dorp Eenum telt 125 inwoners (peildatum 1-1-2011) en is heel rustig gelegen in het Groninger landschap. De belangrijkste verkeersader voor het dorp (Provinciale weg Groningen-Delfzijl) ligt op enkele kilometers afstand.

De trein rijdt ook op een 2-tal kilometers langs het dorp. Voor een treinreis naar Groningen of Delfzijl kan men instappen in Loppersum. De . . . → Lees verder: EENUM

Taalmaatjes gezocht.

De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalmaatjes. Taalmaatjes zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalmaatje hoef je geen taalwonder te zijn, wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt . . . → Lees verder: Taalmaatjes gezocht.

Yoga in Eenum met Ines Kuipers

Ben je toe aan lichamelijke ontspanning, rust in je hoofd en een moment voor jezelf? Dan ben je van harte welkom voor een gratis proefles Yoga in dorpshuis de Schans in Eenum. Daar start 6 oktober een cursus Saswitha Yoga met Ines Kuipers.

De yoga lessen die ze geeft zijn rustig van aard en . . . → Lees verder: Yoga in Eenum met Ines Kuipers

Groninger dienst op zondag 9 oktober 2016 in de Kerk van eenum.

Op Zondag 9 oktober is er een Groninger dienst met zang in de kerk van Eenum.

Voorganger in deze dienst is Dominee Klaas Pieterman.

Aanvang van de dienst is 19.00 uur.

Kunstmonument ‘Van Oost- naar Westerwijtwerd.

Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2016  organiseert de Culturele Raad Middelstum voor de vierde en tevens laatste keer Kunstmonument. Het werk van ca 40 professionele kunstenaars wordt tentoongesteld in beeldbepalende monumentale gebouwen in de gemeente Loppersum.

Centraal staat de reis van Oost- naar Westerwijtwerd. Een festival waarin allerlei vormen van kunst en cultuur in . . . → Lees verder: Kunstmonument ‘Van Oost- naar Westerwijtwerd.

Fivelstadtocht doet het Hogeland aan.

In samenwerking met de Stichting Activiteiten Stad Appingedam wordt zaterdag 10 september vanuit Appingedam de derde historisch culturele Fivelstadtocht georganiseerd. De lopers doen onderweg onder meer Loppersum, Zeerijp, Eenum en Oosterwijtwerd aan.

De wandelsport heeft de laatste jaren een positieve vlucht genomen en de organisatie van de Fivelstadtocht biedt alle lopers een historisch culturele . . . → Lees verder: Fivelstadtocht doet het Hogeland aan.

24 september

Helaas gaat de geplande verkoop op 24 september a.s. niet door in verband met een te kleine aanbod van bloemen.

Het tuinseizoen wordt op 8 Oktober a.s. weer afgesloten met een planten en zaden beurs van 11.00 – 16.00 uur. Zoals gebruikelijk zijn er dan ook appels, stoofperen, jam en sappen te koop.

Verder . . . → Lees verder: 24 september

Open monumentendag 2016.

Zaterdag 10 september 2016 is de kerk van Eenum open tijdens de open monumentendag.

De kerk is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

In de kerk zijn sieraden en cadeauartikelen te koop van Jet Vermeulen.

Jaaragenda 2016

Zaterdag 8 oktober: Planten en zadenbeurs van 11.00 tot 16.00 uur in dorpshuis De Schans.

Zondag 9 oktober: Groninger dienst in de kerk van Eenum. Voorganger is Dominee Klaas Pieterman. Aanvang 19.00 uur.

Zaterdag 15 oktober: Iers-Amerikaans concert in kerkje van Eenum. Aanvang 20.15 uur. Deur open om 19.30 . . . → Lees verder: Jaaragenda 2016

Iers-Amerikaans concert in Eenum op zaterdag 15 Oktober 2016.

Drie bijzondere stemmen, twee gitaren, één viool, prachtige Schotse ballades en opzwepende Ierse  tunes. Dat zijn de ingrediënten voor het concert van The Lasses en Kathryn Claire in het prachtige kerkje in Eenum.

The Lasses zijn goed bevriend met Eenums – en Gronings – meest bekende straatmuziekant Moti. Hij was dan ook degene . . . → Lees verder: Iers-Amerikaans concert in Eenum op zaterdag 15 Oktober 2016.

rommelmarkt 2016

een leuke impressie van de laatste rommelmarkt
Lees verder rommelmarkt 2016

abonnee worden?

om de laatste berichten te ontvangen per email kunt u zich hier registreren. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen leden